czesc a jak czesta robicie takie badania na ta hemoglobine ?
badania robimy co 4-6 tygodni
tak zapytalam z ciekawosci ,bo mojemu Kubusiowi krew pobierali jak mial 2 etap mial wtedy 6 miesiecy a teraz ma 2 lata i tego badania nikt nie powtarza .kontrole mamy co 6 miesiecy badaja saturacjie i echo ,niewiem moze powinnam zapytac
Kasiu mamo Wiktorka, a wy jak często powtarzacie badania krwi na hemoglobinę?
my tak średnio co trzy miesiące... jeśli na kontroli kardiologicznej Wiktor nie ma pobieranej krwi to prosimy naszego pediatra aby przepisał na morfologię z rozmazem ( nie wiem czy to tak fachowo się nazywa)
Mój Nikoś jest po 2 etapie w srode miał operacje a od wczoraj jest już podłączany i samodzielnie oddycha prawdo podobnie jutro przenoszą go na sale:) ogólnie straszny z niego łobuz:0
Witam po dlugim czasie nieobecnosci,mialam problemy z zalogowaniem sie,wiec sobie odpuscilam ,lecz co jakis czas tu zagladam.Dla przypomnienia jestem mama Alexa urodzonego w UK. Alex jest juz po drugim etapie,ma wade Hrhs,i TGA. Etapy leczenia,operacji sa takie same jak przy Hlhs.Musze Wam wszystkim powiedziec ze nas Alex radzi sobie doskonale,wspaniale sie rozwija,nie ma zadnych problemow z jego zdrowiem.Wiem ze to zasluga Boga ,bo cala rodzina modli sie za Alexa zdrowie,wujek poswieca swoje wyprawy zagraniczne do roznych miejsc,Sanktuariow Maryjnych,w intencji zdrowia Alexa.Na poczatku nie wiedzielismy co mamy robic ,bylismy spanikowani ,bezradni.Ale teraz zyjemy normalnie,i cieszymy sie z kazdego dnia ,i zusmiechu naszego malucha.Pozdrawiam wszystkich Was,zycze wszystkiego dobrego i Modlcie sie ,Bog Was wyslucha...
Hej Aniu, napisz gdzie był operowany Twój synek. Nasz Alex był operowany w Londynie, a teraz 15 listopada mamy się stawić na rezonans magnetyczny, może akurat któraś mam z UK też się tam wybiera w podobnym czasie.
Witaj ,tak nasz Alex mial 2 operacje w Londynie ,w Evelina hospital..Kolejna wizyte kontrolna mamy 7listopada,ale chyba bedziemy ja musieli przelozyc na inny termin,dlatego ze moj maz zaczyna w ten dzien nowa prace,wiec moze przeloza wlasnie na 15 listopada,o ile bedziecie w tym samym szpitalu,bardzo chcialabym miec kontakt z mama w uk ktora przechodzi przez to co ja.Serdecznie pozdrawiam...
HLHS jest operowany zazwyczaj tylko w 2 szpitalach w UK (inne też operują ale tylko w sytuacjach awaryjnych jak na razie). Bardzo będzie mi miło złapać kontakt z mamą, która też jeździ do Londynu, bo z mamą w UK już mam - pozdrowienia dla Magdy ;o).
Mój e-mail eweliedek@vp.pl lub gg 7922636
Pozdrowienia.
Musisz się zalogować, aby móc pisać.